Безоплатна вторинна правова допомога

2016-05-01

/Files/images/77777.jpg

Починаючи з 1 травня 2016 року мешканці Монастирищенського району можуть отримати безоплатну правову допомогу он-лайн за місцем свого проживання завдяки впровадженню проекту «Бібліоміст».
Програма «Бібліоміст» - нова можливість для громадян у віддалених населених пунктах отримати юридичну консультацію або відповідь на проблемне питання правового змісту і доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.
Що потрібно зробити мешканцям територіальних громад ?
Громадянам для отримання доступу до безоплатної правової допомоги необхідно прийти до бібліотеки за місцем проживанням, яка підключена до програми "Бібліоміст" із документами, що посвідчує особу (паспорт).
Працівники бібліотеки налаштують он-лайн зв'язок за допомогою скайпу з фахівцями Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Фахівці центру нададуть один із видів правових послуг, таких як роз’яснення і консультація з правових питань, і забезпечать доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.
Бібліотека, налаштована до сервісів програми «Бібліоміст», і скайп-адреса Уманського місцевого центру з надання БВПД:
Уманський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - скайп: uman.center
Назва бібліотеки: Монастирищенська центральна районна бібліотека
Адреса бібліотеки: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 12
Дні надання скайп-консультацій: кожен 1 та 2 четвер місяця
Час надання скайп-консультацій: з 10-00- 12-00
Тел. для довідок: 04746 2-22-82

Які послуги надає місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги?
Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:
- здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
- складання документів процесуального характеру для суду.


До місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги може звернутися як сама особа, чиї права порушено, так і її законний представник. Для отримання безоплатного адвоката необхідно подати документи, що підтверджують належність особи до конкретної категорії.

Хто може скористатися послугами Центру?
Уманським МЦ забезпечується доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для:

Осіб, які перебувають під юрисдикцією України, середньомісячний сукупний дохід сім’ї яких нижчий прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до ЗУ, або їх законних представників – на всі види правових послуг.

Інвалідів, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб або їх законних представників – на всі види правових послуг.

Законних представників дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї – на всі види правових послуг.

Осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» – на всі види правових послуг, передбачені частиною другою статті 13 Закону, до моменту прийняття рішення про надання статусу біженця та у разі, якщо особа оскаржує рішення щодо статусу біженця.

Ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (Учасник бойових дій, ветеран війни, інвалід війни, учасник війни, сім’ї загиблих (ст.10 Закону) – на правові послуги стосовно питань, пов'язаних з їх соціальним захистом.

Осіб, які мають особливі заслуги (ЗУ «Про статус ветеранів війни»: Нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні, Герої Радянського Союзу, Повні кавалери ордена Слави, особи нагороджені 4 і більше медалями «За відвагу», Герої Соціалістичної Праці, удостоєні цього звання за працю в період ВВВ 1941-1945рр) та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною(ЗУ «Про основні засади захисту ветеранів праці та ін. громад похилого віку в Україні»: Герої Соціалістичної Праці, Герої України, повні кавалери ордена Трудової Слави) – на правові послуги стосовно питань, пов'язаних з їх соціальним захистом.
Осіб, які належать до числа жертв нацистських переслідувань – на правові послуги, передбачені пунктами 1-3 частини другої статті 13 Закону, стосовно питань, пов'язаних з їх соціальним захистом.

Осіб, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною – на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 Закону, протягом розгляду справи в суді.

Опікунів або піклувальників осіб, щодо яких суд розглядає справу про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи – на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 Закону, протягом розгляду справи в суді.

Осіб, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, або їх законних представників – на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 Закону, протягом розгляду справи в суді.

Осіб, реабілітованих відповідно до законодавства – на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 Закону, стосовно питань, пов'язаних з реабілітацією.

Кiлькiсть переглядiв: 341

Коментарi