Великдень на Україні

2016-04-27

Великдень для українця – день вселюдської любови до Бога і всього живого, миротворення, надії на добрий урожай, на радісне та щасливе життя. Як щось недосяжне, світлоносне, життєдайне і переповнююче спокусливу душу найвищою Святістю, яка вміщується у поняття Благодаті Небесного Творця. А несла вона квітування, радощі, добро, статки майбутні. Завдяки Сонцю наші предки уявляли весну красну в образі дівчини молодої – найгарнішої, ластівки щебетливої.
Народна пам`ять через віки й тисячоліття, крізь засилля чужих ідеологій і ординських навал донесла у наше сьогодення найдавніші знання про світ білий – „світ світла”, про Всесвіт і вірування, закодовані у символи, зокрема писанкові знаки, які є священними. Великодні святочні дійства, які віками вершилися родинно-суспільним українським загалом у моральній цноті, душевній чистоті й винятковому пошануванні Бога, у звичаєвому братолюбстві складають неоціненний духовний скарб нашого народу.
До святого свята Великодня районною бібліотекою були проведені народознавчі години: «І славлять щовесни Великдень» для учнів професійного ліцею, «Великдень – земне причастя небом» та «Українська писанка» для учнів 9-А та 9-Б класів МНВК «Ерудит».
Ступає наша планета у Великдень цієї весни – у пору оживлення й оновлення благодатних сил Всевишнього. Увіходимо і ми, громадяни України, у цей Великий День. З оновленням і змужнінням тебе, світолюбива і миротворна Українська Державо!
Воскресаймо – розсвітлюймося невпинно у любові й братерстві, у праці і мирі задля доброї слави України нашої!/Files/images/IMG_9150.JPG/Files/images/IMG_9129.JPG/Files/images/IMG_9219.JPG/Files/images/IMG_9293.JPG/Files/images/IMG_9228.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 279

Коментарi