День слов’янської писемності і культури

2016-05-24

В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено відповідно до Указу Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня.
Щорічно 24 травня у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія - творців слов’янської писемності.
24 травня православна церква згадує святих рівноапостольних братів Кирила і Мефодія. Брати були православними ченцями, слов’янську абетку створили у грецькому монастирі.
До цієї пам’ятної дати в районній бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Святині українського народу» та проведено мовний калейдоскоп «Країна мовних цікавинок» для учнів 10-х класів МНВК «Ерудит». Молоді розказано, що слов’янська писемність була створена в IX столітті, близько 862 року, а новий алфавіт отримав назву «кирилиця» на ім’я візантійця Костянтина який, прийнявши чернецтво, став Кирилом і допомагав йому в цій богоугодній справі освіти слов’янських народів старший брат Мефодій. Юнаки та дівчата змагались у вгадуванні спільних у слов’янських мовах слів, почули як вони звучать на болгарській, хорватській, білоруській, українській та інших слов’янських мовах слів. Було розказано про значення створення писемності для подальшого розвитку культури та мистецтва. /Files/images/IMG_9671.JPG/Files/images/IMG_9516.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi