Фольклорне свято: «Маріїни скарби»

2016-06-11

Фольклорне свято «Маріїни скарби» зібрало на Монастирищенській землі любителів української пісні з усієї Черкащини.
Яке диво дивне — народна пісня !
Це душа народу, його історія.

11 червня 2016 року в Монастирищі відбулося І Обласне фольклорне свято автентичного та народного співу “МАРІЇНІ СКАРБИ” на честь 85 – річчя Марії Федорівни Шандри, знавця фольклору нашого краю, учасниці і самодіяльного режисера –постановника фрагментів народних обрядів народного аматорського обрядово-фольклорного колективу «Вишуканка», Бачкуринського сільського будинку культури.
В цей день на центральному майдані міста, біля будинку культури, зібралась уся творча родина працівників культури району, вони зустрічали гостей із усіх куточків Черкащини та сусідів-вінничан. Тут облаштувалися і виставки робіт умільців народно-прикладного мистецтва, грали народні музики, духовий оркестр, звучала українська пісня- понад три десятки виступів.
Працівники районної бібліотеки взяли активну участь в організації та проведенні фольклорного свята.
Концерт пройшов на одному диханні, люди всміхалися, поринали в роздуми, вони були єдиним цілим – громадою,народом. Плекаємо надію, що воно щороку радуватиме учасників і глядачів. У такий складний для України час «Маріїні скарби» стверджують головне: «Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине…»подяка /Files/images/imageCAQ5WO6M.jpg/Files/images/imageCAF5MTF5.jpg/Files/images/imageCA43N671.jpg/Files/images/IMG_9992.JPG/Files/images/IMG_9986.JPG/Files/images/IMG_9975.JPG/Files/images/IMG_9968.JPG/Files/images/IMG_9948.JPG/Files/images/imageCASWS5T1.jpg/Files/images/imageCAJGLVSC.jpg/Files/images/imageCAF52EBK.jpg/Files/images/imageCABVGVW9.jpg/Files/images/imageCAB710HR.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 317

Коментарi