День Конституції України

2016-06-24

«Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей...усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями...приймає цю Конституцію — Основний закон України».
Конституція України
Ми – Українці, народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.
Бібліотекарі Монастирищенської централізованої бібліотечної системи підготували низку заходів до Дня Конституції України, що наша громадськість святкуватиме 28 червня. Районна бібліотека у своїй роботі з користувачами популяризувала Конституцію України в циклі заходів: «До Конституції з повагою, до влади – з надією».
В переддень Дня Конституції бібліотека презентувала читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.
Інформина «Конституція України – минуле і сьогодення» містила такі питання:
1. Якою є історія українських Конституцій? Хто з відомих українців були їх авторами?
2. Коли і за яких суспільно-політичних умов було прийнято чинну Конституцію України?
3. Що означає теорія розподілу влади затверджена ст.6 Конституції України?
4. Чи здатна українська влада захистити конституційні права кожного громадянина і забезпечити оптимальні умови розвитку суспільства?
Матеріали, що представлені на книжковій виставці дають повну відповідь на запитання розділів інформини.
В читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка-діалог «Закон моєї України, основний Закон держави», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література. Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.
З молодими відвідувачами, було проведено ряд бесід : «10 хвилин з Конституцією», в яких пояснювались основні принципи та завдання Основного Закону, які права та обов’язки вона надає громадянину держави./Files/images/IMG_0054.JPG/Files/images/IMG_0050.JPG/Files/images/IMG_0045.JPG/Files/images/IMG_0024.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi