До Всеукраїнського дня бібліотек

2016-09-30

/Files/images/den-bibliotek.jpg

Всеукраїнський День бібліотек
Бібліотеки - один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі людських пізнань.
Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. В Україні він відзначається 30-го вересня.
На сьогоднішній день в Україні функціонують близько 40 тисяч великих і малих бібліотек. Однією з провідних вважається Національна бібліотека Академії наук України імені Володимира Вернадського, Державна історична бібліотека, Державна бібліотека України для дітей, Національна парламентська бібліотека і т. д. Загальна кількість бібліотечних працівників, зайнятих у цій справі становить близько 53-х тисяч фахівців. Щороку українські книгосховища обслуговують понад 17,5 мільйонів читачів.
У цей Всеукраїнський День бібліотек, ми хочемо привітати всіх колег та наших користувачів, поціновувачів літературного слова, Книги. Бажаємо Вам усіх благ, творчих звершень та нових цікавих відкритів! Зі святом бібліотек!

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi