Зустріч: «Сучасні герої незалежної України»

2016-10-11

14 жовтня – День захисника України, день українського козацтва, свято Покрови.
Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року №806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановив 14 жовтня Днем захисника України.
Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, величезної самопожертви і колосальної самовіддачі. Це свято є справді всенародним святом, бо захисниками України є учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці та військові, волонтери, діти і дорослі – всі ті, хто в різний спосіб наближали і наближають перемогу.
В ці жовтневі осінні дні районна бібліотека запросила на зустріч «Сучасні герої незалежної України» учнів 10-11 класів МНВК «Ерудит» та воїнів АТО: Володимира Стрембіцького, Руслана Гедзуна та Андрія Шквиру. Воїни-захисники розповіли молоді про нелегкі дні, проведенні в зоні антитерористичної операції, про біль і втрати своїх побратимів, про братерство і дружбу, яка допомагала вистояти і вижити під час служби. Юнаки та дівчата поставили гостям ряд питань, на які отримали вичерпні відповіді. Власну поезію присвячену захисникам України прочитала Кучер Дарія, подарували вірші Бицюк Роксолана та Бохонська Руслана. Дівчатка: Бондар Таня, Лантух Іра, Колодій Віта, Цехмейструк Іра та Бохонська Руслана заспівали героям пісню та подарували квіти. Вдячні за зустріч бібліотекарі подарували гостям книги.
«Кіборг» Донецького аеропорту Андрій Шквира розповів, що під час служби отримував книги від нашої бібліотеки, яка в рамках Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», вже другий рік поспіль збирає книги, які приносять небайдужі монастирищани та передає з волонтером Русланом Плетінком на передову. Спраглі за друкованим словом, подекуди відрізані від інформації, захисники з привезених посилок в першу чергу розбирали книги.
Захищали рідну землю завжди найдостойніші. Вклоняємось низько за неоцінений подвиг наших захисників та згадуємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав своє молоде життя в ім’я миру та процвітання нашої держави. Вічна пам’ять загиблим монастирищанам: Роману Бевзові, Руслану Нищику та Петрові Кізіму.
Учні школи є активними учасниками волонтерського руху: вони збирали продукти харчування, теплі речі для наших захисників, писали щирі листи на передову, малювали малюнки. З побажаннями здоров’я, добра, злагоди завершилась зустріч юнаків та дівчат з учасниками АТО.
За підтримку і організацію зустрічі бібліотекарі вдячні вчителям МНВК «Ерудит» Сергієнко Наталі Анатоліївні та Сачуку Сергію Миколайовичу.Зустріч з воїнами АТО/Files/images/IMG_1109.JPG/Files/images/IMG_1100.JPG/Files/images/IMG_1094.JPG/Files/images/IMG_1085.JPG/Files/images/IMG_1084.JPG/Files/images/IMG_1079.JPG/Files/images/IMG_1076.JPG/Files/images/IMG_1069.JPG/Files/images/IMG_1068.JPG/Files/images/IMG_1067.JPG/Files/images/IMG_1062.JPG/Files/images/IMG_1058.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 427

Коментарi