Міжнародний книжковий "Форум видавців у Львові"

2016-09-19

15-18 вересня 2016 року відбувся Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» – найголовніша і найочікуваніша в Україні книжкова, літературна, культурна подія року. В рамках «Форуму видавців у Львові», як завжди, - улюблені традиційні заходи і багато новацій.
Мета Форуму – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, підтримати традицію фахових дискусій та семінарів. Протягом останніх років у рамках Форуму проводиться дедалі більше суміжних акцій, розрахованих на масову аудиторію та покликаних популяризувати читання серед дітей, молоді та дорослих. До співпраці з Форумом активно залучаються не лише знані українські та закордонні письменники й видавці, а й зірки спорту та шоу-бізнесу, представники різних гілок влади, телебачення, громадські, благодійні та комерційні структури. Найбільший український книжковий ярмарок та один з наймасовіших заходів подібного типу в Східній Європі.
У межах 23-го Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» відбувся VІІ Львівський бібліотечний форум (14-17 вересня 2016 р.), організований Українською бібліотечною асоціацією. Цьогорічна тема Бібліотечного форуму - «Модерна бібліотека в мінливому світі». Серед учасників: керівники та провідні фахівці бібліотек, науковці, викладачі вищих навчальних закладів, видавці, автори, читачі, провайдери інформаційних послуг, члени та партнери Української бібліотечної асоціації.
Цьогоріч в роботі Форуму взяли учать працівники Монастирищенської районної бібліотеки: заввідділом обслуговування ЦРБ Мартиш Оксана та бібліотекар читального залу Ярмолюк Майя. Бібліотекарі ознайомились з асортиментом видавництв та новинками літератури, побували на презентаціях та автограф-сесіях відомих українських авторів. Особливо запам’ятались зустрічі з Галиною Вдовиченко, Максом Кідруком, Володимиром Лисом, Надією Гуменюк, Василем Шклярем, Ярославом Мельником, Світланою Талан. Після спілкування з письменниками стали зрозумілими задуми в написанні тих чи інших творів, громадську позицю та погляди на історію і сьогодення самих авторів, події, які дали поштовх до написання книг. Бібліотекарі відвідали історичні пам’ятки Львова, ознайомились з прекрасною архітектурою міста.
Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська зазначила під час урочистого відкриття форуму: «Ми розуміємо, що сучасні бібліотеки – це вже не тільки місця зберігання книг, а й багатофункціональні центри, трансформація яких зумовлена змінами, що відбуваються у поглядах користувачів, які позитивно сприймають усе нове і не бояться експериментувати. Цінним для українських бібліотекарів стане досвід бібліотек Литви, Польщі, Молдови та Білорусії, яким поділяться учасники зустрічі. Сподіваємось, що наші напрацювання спільно з зарубіжними партнерами та прийняті рішення дадуть свої позитивні результати і стануть шляхом подолання тих викликів, які стоять на порозі до модерності українських бібліотек»./Files/images/IMG_0609.JPG/Files/images/IMG_0500.JPG/Files/images/IMG_0480.JPG/Files/images/IMG_0412.JPG/Files/images/IMG_0405.JPG/Files/images/IMG_0390.JPG/Files/images/IMG_0384.JPG/Files/images/IMG_0381.JPG/Files/images/IMG_0374.JPG/Files/images/IMG_0371.JPG/Files/images/100_8748.jpg/Files/images/100_8737.jpg/Files/images/100_8733.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 278

Коментарi