• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наші події
  • Для ремонтних робіт в бібліотеці виділено додаткові кошти

Для ремонтних робіт в бібліотеці виділено додаткові кошти

2016-11-10

/Files/images/14853280_1866786356874073_2654486048980741612_o.jpg

В епоху інформаційних технологій: комп'ютерів, ноутбуків, мобільних телефонів, Інтернету, часто доводиться чути, що Інтернет та книжка стали ворогами. Мовляв, Інтернет витіснить надруковану книгу. Це твердження можна назвати абсурдом. Старші люди пам’ятають, що таке говорили і про телебачення, але минули роки, а люди, в яких є вдома телевізор, все одно купують книжки, беруть їх у бібліотеці, читають. А не читають книг ті, хто й без телевізора та Інтернета нічого б не читав. Просто раніше ці люди розводили теревені на лавках, а тепер роблять це в Інтернеті та граються смартфонами. Інтернет, навпаки, допомагає книзі.
Зараз будь-який твір літератури можна знайти в електронних бібліотеках та почитати. Наприклад, твори для шкільної програми. Але книга в електронному вигляді все одно не замінить «живу». Монітор навантажує очі, перед ним не сидітимеш постійно. Інтернет-книга не може слугувати подарунком на день народження або інше свято. В ній немає гарних ілюстрацій, як в друкованій, до того ж друкована книжка сповнена якоїсь особливої чарівності. Її можна взяти до рук, погортати, вона пахне друкарнею. Не всі розуміють, що читати «живу» книгу приємніше, а потім хочеться поділитися тим, що прочитав. І люди ідуть в бібліотеку, яку можна назвати найбільш універсальною установою з усіх створених людиною. Її багатство і значення росли в міру того, як людина робила чергові кроки в пізнанні навколишнього світу і самого себе. Вона містять «все» і має відношення «до всього», покликана надавати допомогу та сприяння «кому завгодно» і «у чому завгодно», людині - в будь-якому віці і в будь-якому стані, здоровому і хворому, вільному і ув'язненому, зрячому й незрячому . У бібліотеці - всі знання, накопичені поколіннями різних народів на довгому історичному шляху: про живе і мертве про мікросвіт і про галактики.
У бібліотеках представлене те, що Герцен назвав духовним заповітом одного покоління іншому. «Все життя людства послідовно осідало в книзі: племена, люди, держави зникали, а книга залишалася, - писав він .- Вона росла разом з людством, у неї кристалізувалися всі навчання, що потрясали розум, і всі пристрасті, що потрясали серця; в ній записана та величезна сповідь бурхливого життя людства, та величезна аутографія, яка називається всесвітньою історією. Але в книзі - не одне минуле; вона складає документ, по якому ми вводимо у володіння цього, у володіння всієї суми істин і зусиль, знайдених стражданнями, облитих іноді кривавим потом; вона - програма майбутнього. Отже, будемо поважати книгу! «Недооцінювати бібліотеку - значить ігнорувати Книгу: чудо з чудес, створене Людиною. Сьогодні наша бібліотека потребує підтримки, допомоги, щоб зберегти наявний фонд, створити належні умови для читачів, працівників. Тож це питання стоїть на постійному контролі влади району. В минулому році вирішено питання опалення. Зараз підготовлено до проведення ремонтних робіт три кабінети на першому поверсі: книгозбереження, обробки та комплектування літератури, дитяча бібліотека. Заплановано покрити підлогу плиткою, облаштувати підвісну стелю Армстронг, пофарбувати стіни. Для ремонтних робіт із місцевого бюджету виділено 100 тисяч гривень додаткових коштів./Files/images/DSC03374.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 301

Коментарi