Люби і знай свій рідний край

2016-12-23

В районній бібліотеці відбулось чергове засідання любительського поетичного клубу «За покликом душі». Відкрила засідання Катерина Бульба поетичними рядками про рідний край, оголосивши тематику засідання: «Люби і знай свій рідний край».
2016 рік - ювілейний рік Захара та Якова Гончаруків. 23 лютого минуло 95 років від дня народження Захара Власовича Гончарука - письменника, нашого земляка, уродженця с.Коритні, а 18 серпня - 85 років від дня народження його меншого брата - Якова Гончарука. Це вони, два рідні брати, вийшли з батьківської хати і пішли письменницькою дорогою в далекі краї. Катерина Бульба зробила цікавий огляд творчої поетичної майстерності братів Гончаруків, який супроводжувався демонстрацією відео фільму «Коли ти вийшов на поріг» та книжковою виставкою «Сузір’я Гончаруків», яку підготували працівники районної бібліотеки.
На заході було розказано про Віктора Крамара, уродженця с.Копіюватої, який ніколи не забуває про своє село, рідних, односельців. Він вважає святим обов'язком теперішніх і наступних поколінь не забути їх, зберегти світлу пам'ять про рідне село та його історію. Віктор Володимирович зібрав матеріали та впорядкував книгу про село Копіювата, спробував зазирнути в його минуле. З кожним приїздом в село він ходив від хати до хати, збирав матеріали про тих односельчан, які поклали на вівтар Вітчизни своє життя - про ветеранів Другої світової війни, які ще недавно скромно жили і трудились поряд, про сотні односельчан, які стали жертвами голодоморів, сталінських репресій, щоб зберегти про них світлу пам'ять, а їх імена та багатостраждальну історію села зберегти від забуття. У Луцьку Віктор Крамар видав книгу: «Копіювата: зберегти від забуття. Історико-краєзнавчі нариси», яка стане пам’яткою про наш район для наступних поколінь.
Кожен пишається своєю рідною землею, завжди хоче сказати про неї найкраще. Природа рідної України: калиновий гай, рідний дім, рідна мати…. Хіба є щось краще за все це? Скільки ніжних ласкавих слів придумали люди, щоб висловити свою любов до свого краю, до народу. Будь-яка людина завжди з любов’ю та душевним трепетом згадує місце, де вона народилася, де минуло її дитинство. Бо то родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Присутні спілкувалися в теплій дружній атмосфері, розповідали про своє дитинство, про найприємніші спогади свого життя. Валентина Клименко, Євгенія Комар, Віктор Клименко, Марина Калінчук, Леся Томченко, Катерина Бульба прочитали свої вірші про дитинство, про рідний край, про своє село. Володимир Люшень підняв настрій присутніх своїм гумористичним віршем «Лисі з будзагону». На завершення прозвучала «Пісня про Монастирище», автором якої є Катерина Бульба. Автори та запрошені, натхненні поезію, пробуджують найприємніші та найкращі почуття: - любов до Батьківщини та народу України. Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері та залишила масу приємних вражень. Темою наступного засідання, яке відбудеться в січні, члени літературного об’єднання обрали інтимну лірику./Files/images/IMG_1658.JPG/Files/images/IMG_1660.JPG/Files/images/IMG_1661.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 386

Коментарi