Вірний син свого народу...

2017-01-10

«Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину»,

«Любити все прекрасне і земне, говорити правду…». Так, роздумуючи про громадське покликання письменника, стверджував Василь Симоненко. І справді, його чесне і щире слово несло людям правду про людину та світ, тому й тривожить душу, вчить любові до рідної землі й поваги до її історії, а ще людської гідності, порядності й відповідальності за все, що відбувається довкола. Життєва, творча доля Василя Симоненка заслуговує на возвеличення.
До 82-ї річниці від дня народження Василя Симоненка для наших користувачів – юнаків та дівчат міста в Інтернет – центрі Монастирищенської районної бібліотеки пройшла онлайн-презентація: «Вірний син свого народу».
Книжкова виставка «Лицар честі і краси» функціонувала на юнацькому абонементі. Поетична присвята «Все, що душа довірила словам» відбулась 10 січня на абонементі для дорослих, на якій наших відвідувачів ми знайомили з поезією видатного поета-шістдесятника, виданнями про нього.
Симоненкова трагічна доля і поезія – це слово Правди і Чесності, приклад Патріотизму і Вірності Україні. Світло його творчості надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави, як це робив Василь Симоненко. Адже, і до Симоненка, і по ньому ніхто так просто і воднораз по-людськи, глибинно, не крикливо, а тихо не виповів синівську любов до України. Щасливий народ, що подарував світові такого поета. Щасливий поет, якому судилося народитися Українцем.
«Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Поки живий він буде – житиму і я»

То ж візьмімо з собою на життєві дороги полум’яні і величні поетові слова і несімо гордо прапор Пам’яті про Василя Симоненка в рідній його Україні./Files/images/IMG_В.Симоненко.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi