Хочеш бути в тренді – ЧИТАЙ!

2017-01-12

У сьогоднішній переломний час для нашого суспільства, коли йде фізичне знищення нашого народу ворогом, не можна забувати про культурний геноцид, який часто більш підступний, бо непомітний.
Але він є, і щодня ми попадаємо під його вплив. І тільки вигравши культурну війну у наших головах, виборовши можливість для наступних поколінь стати розумними, освіченими, патріотично налаштованими громадянами, що пишаються своєю країною та мають власну гідність, забезпечимо мир і процвітання наступним поколінням. Фізичні негаразди, каліцтва, нестатки, звичайно, є першочерговим питанням на яке ми звертаємо увагу і зосереджуємо усі сили, але не забуваймо про основу цих негараздів - збіднілість душ та дефіцит культури підростаючого покоління. Тому читати – не менш важливо, ніж здобувати якісну освіту, вести здоровий спосіб життя. Це бути у тренді, бути серед тих, хто мислить а, отже, розвивається та йди вперед. Та перш за все варто створити МОДУ НА ЧИТАННЯ, щоб книга і ті, хто її читає вважалися кращими, щоб це було престижно у суспільстві.
Найважливіше у вихованні дітей та молоді, залучення до читання - це приклад дорослих, сім'ї, оточення, залучення до читання у школі, відвідування бібліотек та заходів закладів культури, мода на читання через ЗМІ та інші засоби реклами культури та читання. Головна роль держави - дбати та підтримувати культурний та освітній розвиток задля гідного розвитку країни.
Ніхто сьогодні не намагається нав’язати побільше класики,"бо як же без неї". Головне - щоб діти та молодь самі хотіли читати, щоб їм було цікаво. А щоб було цікаво, треба наповнювати бібліотеку новою літературою. Те, що сьогодні молодь має можливість обираючи, що їм читати дуже важливо. Так вони читають те, що їм цікаво, захоплюються й закохуються в книжку. Бачать своїх однолітків зі схожими проблемами, а може, знаходять і певні підказки. Чи, навпаки, занурюються у фантастичні світи, подалі від реальності. Орієнтуючись на численні рекомендаційні списки найпопулярніших книжок світу та вивчаючи запити наших користувачів при щорічних анкетуваннях, районною бібліотекою для дорослих підготовлено рекомендаційний покажчик «Топ 50 книг, які повинен прочитати кожен», орієнтований як на молодого, так і на дорослого читача. Завдяки підтримки місцевої влади, зокрема, районного відділу культури на кошти місцевого бюджету в кінці минулого року було придбано найпопулярніші книги. Це твори світової та української літератури, зокрема, видання літературної премії «Коронації слова». Хочемо наголосити, що районна бібліотека отримує книги і централізовано з Черкаської обласної наукової бібліотеки за кошти державного бюджету. А це більше 3,5 тис. примірників. Це все діє за підтримки держави, яка розуміє, що від рівня культури та начитаності її населення залежить добробут країни. Нові книги презентувались в районній бібліотеці на книжкових виставках «Зроби своє життя цікавим – читай!» на юнацькому абонементі та на книжковій експозиції «Нові книги нового століття» на дорослому абонементі./Files/images/IMG_Читання.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi