Умій захищати свої права…

2017-03-16

/Files/images/IMG_2330.JPGМолодь є важливою складовою сучасного українського суспільства, носієм інтелектуального потенціалу, визначальним фактором соціально-економічного прогресу. З перших років незалежності України молодіжна політика стала одним з найважливіших напрямів діяльності органів державної влади. Сьогодні вже нікого не треба переконувати в необхідності правових знань, бо згідно Конституції України: незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності. Тому кожна молода людина повинна бути хоча б трішки юристом, правильно застосовувати норми законів, знати свої права та обов’язки.
В Монастирищенській районній бібліотеці пройшов тиждень права. Книжкову виставку «Умій захищати свої права» було організовано на юнацькому абонементі. Виставку організовано з метою допомогти користувачам набути елементарні знання про найважливіші закони нашої держави, допомогти молоді у вироблені навичок швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають в повсякденному житті та ознайомити користувачів з виданнями правової тематики, в яких вони знайдуть відповіді на важливі для них юридичні питання. Біля виставки з юнаками та дівчатами було проведено бліц-діалог: «Конфлікти: причини виникнення та шляхи розв’язання».
Близько половини опитаних дітей в Україні вважають себе недостатньо захищеними державою від жорстокості, знущання, брутального поводження, викрадення та продажу. Насильство в сім’ї – серйозна і поширена проблема. В професійному ліцеї була проведена година права: «Права матері, батька та дитини», де молоді роз’яснювали їх права, давали адресне посилання на організації, куди вони можуть звернутись по допомогу в разі виникнення якоїсь проблеми, а також, які обов’язки покладає держава на батьків по вихованні дітей. Захід проведено з метою підвищення правової культури молоді та виховання поваги до закону і прав людини.
/Files/images/IMG_2351.JPGКористувачі Інтернет-центру переглянули слайд-презентацію «Підліток і закон», в якій було проілюстровано ази правового інформування, спрямовані на формування правової свідомості, навичок і звичок правомірної поведінки підлітків, про свідоме ставлення до своїх прав і обов’язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України./Files/images/IMG_2333.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi