Сміх не гріх, а утіха для всіх...

2017-04-03

/Files/images/IMG_2572.JPGПосмішка, як прообраз сміху, виникла кілька десятків тисяч років тому і служила сигналом вітання, безпеки, надійності, забезпеченості, достатку у житті. Добра усмішка або щирий сміх подовжують людське життя. Коли ми хочемо підтримати і розвеселити іншу людину, ми посміхаємося, жартуємо, розповідаємо анекдоти, показуємо комічність ситуації. В деяких ситуаціях, гумор може допомогти знизити напругу тієї чи іншої ситуації, зробити сприйняття того чи іншого положення – будь воно просто поганим або просто жахливим – дещо іншим, більш приємним. Гумор дозволяє відволіктися від проблем, подивитися на життя під новим кутом зору і побачити в ньому щось хороше тоді, коли це зробити дуже складно. Творча спадщина нашого народу свідчить про те, що у недобрі часи гумор допомагав йому вистояти у не­легкій боротьбі за своє існування.
В ці квітневі дні в районній бібліотеці зібрались поціновувачі українського гумору, дотепного слова, влучної усмішки – члени клубу «За покликом душі» (керівник К.Г.Бульба) та їх шанувальники. Чергове засідання місцевих любителів поезії було присвячене гумору – явищу, яке відіграє не останню роль в житті українців.
Катерина Бульба розповіддю про комічне в літературі і мистецтві відкрила засідання.
Бібліограф районної бібліотеки Г.Тимошенко провела цікавий огляд літератури «Українські гумористи», де розповіла про майстрів дотепного слова: С.Руданського, О.Вишню, П.Глазового, О.Ковіньку, Ф.Бойка, також було підготовлено розгорнуту книжкову виставку «Сміх не гріх, а утіха для всіх», на якій були представлені кращі твори цього жанру.
Учасники літературного клубу: Віктор Клименко, Євгенія Комар, Володимир Люшень, Валентина Асавлюк, Катерина Бульба, Петро Бондаренко декламували свої гуморески, байки та гуморески українського сатирика, майстра дотепного слова - Павла Глазового, розповідали комічні ситуації зі свого життя, читали рядки з шкільного гумору.
Творче об’єднання поповнилося новими обдарованими учасниками – це вчителі – мовники з Цибулівської середньої школи Зіна Луценко та Тетяна Крук, які познайомили присутніх зі своєю літературною творчістю. Тетяна Крук порадувала слухачів своїми дотепними присвятами, та ніжним віршом «Доня у долонях» - присвячений своїй донечці.
Засідання на гумористичній ноті закінчила декламатор Ольга Чекман, яка читала вірші Павла Глазового.
Гумор важливий для кожного народу, звичайно, важливий він і для нас, українців. На щастя, багато українців володіють гумором досконально, а тому всі з нас можуть застосовувати його як у повсякденному житті для різноманітності, так і в різних екстремальних ситуаціях для повноцінного зняття напруги. Саме з цієї причини українці повинні цінувати свою здатність жартувати, веселитися, розважатися і робити це як можна частіше на славу себе самих і нашої держави в цілому.
Зустріч відбулася в теплій, дружній атмосфері та залишила масу приємних вражень.
Наступне засідання відбудеться в травні, яке буде приурочене до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні./Files/images/IMG_2583.JPG/Files/images/IMG_2592.JPG/Files/images/IMG_2589.JPG/Files/images/IMG_2586.JPG/Files/images/IMG_2582.JPG/Files/images/IMG_2573.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi