І хай довгим буде твій життєвий шлях...

2017-04-05

Щорічно 7 квітня світ відзначає день здоров'я у день створення в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров'я. Здоров'я людини – це найцінніше, що у нього є. Ніщо не може зрівнятися з ним: ні багатство, ні положення в суспільстві, ні слава. У нашій суспільній свідомості існує одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – все решта додасться», - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу.
Підтримуючи Державну цільову соціальну програму «Молодь України» на 2016 – 2020 роки районною бібліотекою для учнів професійного ліцею було підготовлено і проведено годину здоров'я «І хай довгим буде твій життєвий шлях», на якій обговорювались найгостріші проблеми охорони здоров'я, що стоять сьогодні перед людством, популяризувались заходи, які мотивують людей вести здоровий спосіб життя і приділяти більше уваги профілактиці захворювань. Захід супроводжувався книжковою виставкою «Яскравий смак життя», яка функціонувала на юнацькому абонементі протягом тижня. На заході молодь мала усвідомити актуальність теми здоров'я, усвідомити, як багато значить воно в їхньому житті. Власне здоров’я дуже легко втратити. Люди, що страждають тими чи іншими, особливо хронічними захворюваннями, на практиці кожен день стикаються з масою проблем, які активно відволікають їх від справжнього повноцінного життя.
У Всесвітній день здоров’я бажаємо всім його надійного зберігання. Всім хворим - якнайшвидшого одужання. Всім нам - бути здоровими і життєрадісними!/Files/images/IMG_2633.JPG/Files/images/IMG_2631.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi