Я – українець, значить – європеєць!

2017-05-12

День Європи святкують вже 32 роки. Святкові заходи проходять в країнах Європи, які вже є членами Європейського Союзу та у тих, які лише планують увійти до цієї спільноти. Організують свята делегати Європейської комісії, уповноважені люди з Європейського Союзу та місцеві органи влади у кожному місті.
На українській землі день Європи святкується 14 років. У 2003 році Президент України видав Указ, в якому було оприлюднене рішення про започаткування і відзначення Дня Європи в Україні. Наша країна прагне стати повноцінною європейською державою і увійти до Європейського Союзу.
Районною бібліотекою була підготовлена та проведена інформаційна година «Європа вчора, сьогодні, завтра» (10-Б клас МНВК «Ерудит»), книжково-ілюстративна виставка «Я – українець, значить – європеєць», в Інтернет-центрі організовано перегляд віртуальних подорожей «Світ. Європа. Україна.» та «Багатолика Європа». Ці заходи проходять насамперед для того, щоб показати молоді, що вступ до Європейського Союзу – це гарний і потрібний крок для нашої країни. Адже саме молоді у майбутньому вирішувати долю України, саме молодь буде жити у країні Європейського Союзу. Відзначення цього дня – ще одна можливість для мешканців України долучитися до європейських цінностей. Україна впевнено йде шляхом євроінтеграції та поважає європейські цінності.
В цьому році Міністерство закордонних справ і урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції просять Кабінет Міністрів і Президента Петра Порошенка перенести святкування Дня Європи з 20 на 14 травня, адже саме в ці дні в Києві проходить пісенний конкурс «Євробачення-2017», участь в якому беруть 43 країни-учасниці з метою залучення гостей для участі у святкуванні. Адже і сам Конкурс було започатковано в далекий 1956 рік країнами-членами Європейської Мовної Спілки з метою об’єднання країн піснею.
В 2017 році в Україні є ще один вагомий привід для святкування: 11 травня Рада Європейського Союзу без обговорення ухвалила безвізовий режим для України. Регламент мають підписати президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти. Це має відбутися у середу, 17 травня, о 14:30. Далі законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів, а це приблизно 11 червня.
З таким рішенням ЄС українців привітав Президент Петро Порошенко. На його думку, найбільший внесок у отриманні безвізу з ЄС зробили мільйони українців і тисячі військових ЗСУ, які захищають суверенітет і незалежність України на Донбасі. «Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі. Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору» - сказав Президент.
Тож вітаємо всіх українців з Днем Європи та бажаємо процвітання нашій країні!/Files/images/IMG_2842.JPG/Files/images/IMG_2844.JPG/Files/images/IMG_2850.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi