Тиждень дитячого та юнацького читання

2017-03-27

Щорічно в центральній районній бібліотеці проводиться Тиждень дитячого та юнацького читання, під час якого проходять цікаві літературні та краєзнавчі заходи, зустрічі, години спілкування, де бібліотекарі популяризують сучасної книги для дітей та молоді.
Тиждень відкрився знайомством з книжковими виставками «Створи своє майбутнє – читай!» та «Книга і преса на всі інтереси».
В рамках Тижня для учнів 9-11 класів середньої школи №2 було проведено краєзнавчу годину «Література рідного краю». Сьогодні, як ніколи, актуальною є тема патріотизму і для юних слухачів було презентовано книги нашої землячки Валентини Розуменко «Майдан… Хто, якщо не я?» та «Нескорені». Знати історію свого народу, села покликана книга Віктора Крамара «Копіювата: зберегти від забуття». Знана на всю країну «коронована» цибулівчанка Зінаїда Луценко своїми творами торкається до найпотаємніших струн душі, через долю однієї людини бачиш трагедію всього народу(«Необдумана Міловиця», «Злі лелеки», «Нащо мені той дід», «Я, Миколайко…»). Бути патріотом своєї країни змушують книги Федора Бойка: «Лихоліття», «Дорогою ціною», «Долею не скорені», «Моє рідне село». Федір Максимович щедро дарував надруковані за власний кошт книги всім бібліотекам району, передавав на Схід бійцям АТО. На заходах було зроблено огляд цих видань, ознайомлено з творчим та життєвим шляхом самих авторів. Захід викликав непідробний інтерес та увагу.
Старшокласникам стане у нагоді організована на юнацькому абонементі книжкова виставка «Готуємось до ЗНО разом», яка допоможе підготуватись до тестів з української мови та літератури, зарубіжної літератури, англійської мови, історії, математики, хімії, фізики та географії.
На онлайн-подорожі «Освітні ресурси Інтернет»користувачів було ознайомлено з формами реєстрації на ЗНО, пошуку потрібних пробних тестів, пошуку підбору спеціальностей за тестами, умовами вступу до вишів та інше.
Для учнів професійного ліцею в читальній залі районної бібліотеки було проведено годину інформації «Інформаційні ресурси бібліотеки»,на якій слухачами було розкрито спектр послуг бібліотеки, як традиційних так і інноваційних, зокрема довідково-бібліографічного апарату та послуг Інтернет-центру.Мета заходу – допомогти учням ліцею зрозуміти, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві.
Було проведене бліц-опитування «Вооk– симпатія». Лідерами читацьких уподобань на юнацькому абонементі стали: Д.Кіз «Квіти для Елжерона», М.Кідрук «Навіжені в Перу», «На Зеландію!», М.Матіос «Солодка Даруся», В. Лис «Століття Якова», В.Мастерова «Смарагд», «Суча дочка», С.Талан «Коли ти поруч», «Помилка», «Купеля», Л.Костенко «Маруся Чурай», твори Е.М.Ремарка, П.Коельо та інші. Діти і молодь мають досить широке коло читацьких інтересів. Багато називалось книг, яких немає ще в бібліотеці, але їх взято на замітку, щоб, при можливості, придбати.
Працівники бібліотеки впевнені, що всі заходи, які були проведені під час Тижня дитячого та юнацького читання привернуть більше уваги молодих людей до бібліотеки. Книга крокує поряд з людиною все життя. Від умілого спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання залежить формування навичок успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві, будується подальше життя людини./Files/images/IMG_2520.JPG/Files/images/IMG_2517.JPG/Files/images/IMG_2345.JPG/Files/images/IMG_2-3.JPG/Files/images/IMG_2344.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 302

Коментарi