До Дня Святого Валентина

2016-02-05

/Files/images/IMG_8071.JPGНадворі ще зима, але у серцях молоді панує весна. Кохання не боїться холоду і розквітає будь-якої пори року. Згідно з закордонним народним казкам, саме в цей день усі птахи вибирають собі пару. А ще існує повір'я, по якому перший чоловік, що зустрів дівчині 14 лютого, повинен стати її «Валентином», навіть якщо він їй не дуже сподобається.
День святого Валентина з католицького свята перетворився на світський. Його люблять чоловіки і жінки, хлопчики і дівчатка. Це свято відзначають із задоволенням, хоча він не значиться в календарі серед офіційних свят.
«Я тебе кохаю...». Різні віки, різні мови... все різне. Єдине — кохання. Кохання — вогонь і лід, поезія і проза, о, як пісня, без кінця та краю, що лине над безкрайніми степами: як біг струмка, як грім і блискавиця, як зірка, що вражає сміливця красою й простотою водночас. Кохання — все, що було, буде. Воно зігріває нас у свята й будні. Найкращими словами, що причаїлись у найпотаємніших глибинах сердець, передають закохані одне одному свої почуття, розповідають про радість і щастя, про тугу та біль. Саме кохання, любов — джерело творчого натхнення багатьох поколінь. До цієї одвічної теми завжди зверталися художники, скульптори, філософи, композитори.
Районною бібліотекою було організовано та проведено романтичний вернісаж «Зі святом весни і любові» та інформ – коктель: «Під знаком Купідона» для учнів професійного ліцею. Юнаки та дівчата дізнались про історію виникнення свята, його традиції, послухали історії про кохання відомих особистостей, поетичні рядки українських поетів та почули рекомендації щодо подарунків, які принято дарувати на це свято. Розповідь бібліотекаря викликала ряд питань в молоді, на які отримали вичерпні відповіді. А основне, хлопці та дівчата зрозуміли, що кохання та почуття, якщо вони справжні, не залежать від вартості подарунка, а мають цінність виключно як прояв уваги до об’єкту свого захоплення./Files/images/IMG_8067.JPG/Files/images/IMG_8060.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi