• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наші події
  • До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

2016-02-15

/Files/images/IMG_8108.JPG Життя, обірване Афганом

Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою» новітньої історії.
15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...».
Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. Роки що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.
Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика…
Районною бібліотекою будо проведено історичне досьє «Тривожна сповідь під блакитним небом», історичний екскурс «А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть серця» та історичну годину «Молодість обпалена війною». Мета проведених заходів - данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни. Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти. Молоді було розказано про причини та наслідки афганської війни, звучали вірші та пісні – трагічні, світлі, мужні, вшановано загиблих земляків, почуто розповіді тих, хто пережив ті далекі події.
У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є імена наших земляків. Це Кшемінський Григорій Петрович та Корченюк Віктор Васильович, яких посмертно нагороджено орденами Червоної Зірки. Афганістан ще довго буде щеміти в грудях багатьох із нас, бо загиблих не повернути. Наша пам’ять до цього часу, свято зберігаючи подвиг батьків і дідів у світовій війні, назавжди ввібрала в себе і новий біль афганських втрат.
Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя./Files/images/IMG_8195.JPG/Files/images/IMG_8190.JPG/Files/images/IMG_8186.JPG/Files/images/IMG_8185.JPG/Files/images/IMG_8182.JPG/Files/images/IMG_8178.JPG/Files/images/IMG_8148.JPG/Files/images/IMG_8142.JPG/Files/images/IMG_8133.JPG/Files/images/IMG_8127.JPG/Files/images/IMG_8124.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi